Uppåt utomhus!

Jag tror inte det finns något som drar upp fokuset så som utomhusklättringen gör! Vetskapen om att man inte kan falla precis hur som helst utan att man lägger förtroendet till en bra spotter eller säkringsman drar upp både koncentrationen och, kanske, tyvärr även rädslan en del. Men det är också det som är så otroligt roligt med att få riktig sten under fingrarna – nivån av äkthet och realism blir ju genast helt på topp vilket också gör att man kommer i större kontakt med den kreativa sidan av sin klättring. Stenen är ju inte ”byggd” av en annan klättrare utan snarare har naturen placerat formationerna helt objektivt utan hänsyn till våra förutsättningar vilket gör att vi inte heller kan skylla på någon annan än oss själva om vi inte kommer upp. Vi drar igång säsongen med lite bouldering eftersom perioden för det är relativt kort; så fort temperaturen går upp vill vi hellre klättra rep och börja jobba på vår ledpyramid vi berättade om i förra inlägget. Så i helgen tar vi våra paddor och drar upp till Bohuslän och den något unika bouldering som bjuds där på Häller!

William klev upp på ett läckert problem i Ulvås igår med en riktigt intressant urtoppning, jag tycker han imponerade stort trots att det lös lite skräck ur ögonen in i min kamera en kort stund. Att mantla är definitivt inget man blir van vid på gymmet..
DSCF5769

DSCF5774DSCF5778


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s