Kallt hästaflytt på Häller

Helgen blev ju inte direkt lika solstrålande som smhi hade utlovat tidigare i veckan men längtan efter att få komma ut hindrade varken oss eller säkert någon av Sveriges övriga utomhusklättrare! Det är något bitterljuvt i att stå och frysa sig halvt ihjäl samtidigt som man peppar igång sig på något projekt utan att riktigt klara av att bli varm; ändå vill man så hemskt gärna försöka sitt bästa efter vinterns långa månader instängd på gymmet. Inte alls konstigt att det inte alltid går som man har tänkt sig, speciellt om man som jag är känslig för temperaturer. Kroppen fungerar inte alls särskilt bra i kyla; musklerna blir långsamma och snabbare trötta, leder och ligament känns snarare knastriga än mjuka och följsamma. William klättrade dock riktigt bra och fick skicka den ökända ”Inte illa pinkat av en trähäst” på Häller, ett problem som har ett riktigt hårt, långt hästaflytt! Stort grattis önskar jag honom för det. Själv kändes alla flytt lättare än någonsin, utom just kruxet som mina axlar bara tvärvägrade samarbeta på. Med lite mer utomhusklättring under bältet kommer jag säkert känna mig starkare snart. Det är ju ett problem som jag aldrig riktigt jobbat ordentligt på utan mer eller mindre smuttat på litegrann varje år och kanske en dag får jag också fatt på pållen. 🙂 Titta gärna på Williams fina bestigning i filmen nedan!

IMG_3248
En riktigt uråldrig bild från min allra första session på ”Inte illa pinkat av en trähäst” 7B, Häller för snart 8 år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s